Citroën taaselustab ID-seeria?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citroën DS3.
Citroën DS3. Foto: Citroen

Citroëni juhtkond kaalub võimalust taaselustada lisaks DSile ka kunagine mudeliseeria ID.



Mäletatavasti olid ID-tähist kandvad masinad odavaimad DS-seerias. Tõsi, lõplikku otsust pole veel langetatud, kuna hetkel pole teada, millised sõidukid selle nimetuse alla kantaks, kirjutab

Autonet.ee

.

Eelmise sajandi viiekümnendatest kuni seitsmekümnendateni müüdi prefiksit ID kandvaid sõidukeid üsna palju. Tegu oli odavamate DS-seeria masinatega, millel polnud näiteks roolivõimu, pidurivõimu või poolautomaatset ülekandesüsteemi. Esimene ID-mudel jõudis müüki aastal 1956, kaks aastat hiljem järgnes sellele universaalkerega modifikatsioon.

DS-seeria kaasaegne versioon Citroën DS3 (fotol) peaks Euroopa riikides müügile ilmuma järgmisel aastal. Moderniseeritud Citroën C3 põhjale ehitatava sõiduki võimsused jäävad 95 ja 150 hobujõu vahele.

DS4 ja DS5 peaksid valmima kahe aasta pärast ning need ehitatakse vastavalt Citroën C4 ja C5 põhjadele. Nende juures võetakse kasutusele ka hübriidmootorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles