Maapiirkonnad saavad internetiseerimistoetust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaaan Tätte peab praegu Vilsandil internetilevi otsima.
Jaaan Tätte peab praegu Vilsandil internetilevi otsima. Foto: Raigo Pajula

Euroopa Liidu ülemkogu kiitis heaks majanduse elavdamise paketi, millega Eesti maaelu saab 160 miljonit krooni ja millest 100 miljonit krooni on ette nähtud maapiirkondade internetiseerimiseks.


Kogu internetiseerimise kava maksumus on palju suurem, osa puudujäävast rahast tuleb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja siseministeeriumi vahenditest regionaalministri rea pealt. 100 miljonit krooni euroraha liigub Eestisse maaelu arengukava kaudu.

Põllumajanduspoliitika uusi väljakutseid rahastatakse täiendavalt 60 miljoni krooni ulatuses. See raha läheb piimasektori ja mahepõllumajanduse tulundusühistute investeeringute toetuseks.

Põllumajandusministri Helir-Valdor Seederi sõnul on ühistegevuse edendamine Eestis väga tähtis, sest aitab väiketootjail konkurentsis püsida.

Mõlemad meetmed on põllumajsnudministeeriumis välja töötatud ja kui Euroopa Komisjon neile oma heakskiidu annab, saab neid summasid tuleval aastal kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles