Masu sunnib sõitma eluohtlike rehvidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Autoomanikud püüavad masuajal talverehvide pealt raha kokku hoida, aga rehvivahetajate hinnangul võib see talvistel teedel liiklemise kõigile ohtlikuks muuta.

Rehvimüük on tänavu kõikjal eelmistest aastatest  oluliselt väiksem. «Müüa ei saa, kui inimestel raha pole, ja see ei puuduta ainult rehve,» lausus Sirden Auto juhataja Meelis Lieberg.

Liebergi ütlust mööda peetakse praegu autole kulutamist üleliigseks ja liiga kalliks, kuigi sõita tahavad kõik.  «Vahel tuleb mees remondi hinnapakkumist küsima, siis ütleb aitäh ja sõidab minema, aga auto on niisuguses seisus, et tahaks politseisse helistada ja teatada, et selline ohtlik masin ringi liigub,» selgitas ta.

Rehvide seisukord on Liebergi hinnangul tõsine teema. «Olukord on SOS ja läheb talvel hullemaks,» ütles ta. «Alla lastakse panna ka täiesti kulunud rehve, peaasi, et oleksid MS tüüpi, aasta ringi sõitmiseks.»

Rehvivahetajate soovitusi ei tahtvat autoomanikud tõe pähe võtta. «Katsu sa öelda, et nende rehvidega ei tasu sõita, siis vastatakse ju kohe: no muidugi, tahate mulle uued rehvid pähe määrida,» lausus Lieberg.

Lieberg tunnistas, et töökojas on alla pandud ka kõveraid rehve. «Ütlesime küll, et lõhud esisilla ära, aga mees nõudis, et paneksime need alla,» selgitas ta. «Sellised näited tõestavad eredalt, et inimestel lihtsalt pole raha.»


Rahulik on töötempo olnud ka Paides Laial tänaval asuvas autoteeninduses, kus tegutseb ettevõtjana Margus Priimägi. «Rehvivahetus tasapisi käib, aga kordades vaiksemalt kui eelnevatel aastatel,» ütles ta. Rehvimüük on Priimäe hinnangul tänavu peaaegu olematu.

Sel hooajal on Priimägi näinud ka niisuguseid autoomanikke, kes tulevad teenindusse, kaasas ohtlikult viledaks kulunud kummid. «Oleme ka keeldunud ja püüdnud selgeks teha, et panete ohtu nii enda kui oma pereliikmete elu,» selgitas ta.

 
Tungivalt on soovitanud mõnel autoomanikul kaasas olnud rehvidest loobuda ka osaühingu Iruteek töökoda. «Mõni inimene on täitsa enesetapja,» ütles ettevõtte juhataja Ivo Tuiken. «Mõni tuleb rehvidega, mis on 20 aastat kuskil kuuri all vedelenud, soovitame küll neid mitte alla panna, aga keelata me muidugi ei saa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles