AvtoVAZ kaotas 9 kuuga 20 miljardit rubla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AvtoVAZi president Igor Komarov (vasakult paremale), Vene esimene asepeaminister Igor Šuvalov ja autofirma asepresident Vitali Vilšik Lada Kalina juures.
AvtoVAZi president Igor Komarov (vasakult paremale), Vene esimene asepeaminister Igor Šuvalov ja autofirma asepresident Vitali Vilšik Lada Kalina juures. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa autotööstuse AvtoVAZi esimese üheksa kuu puhaskahjum, mis on arvutatud riigis kehtiva raamatupidamisstandardi järgi, ulatub 19,7 miljardi rublani (7,1 miljardit krooni).


Eelmise aasta samal perioodil teenis ettevõte 834 miljonit rubla kasumit, vahendas

RBK

.

AvtoVAZi sissetulek kahanes üheksa kuuga kaks korda - 60 miljardi rublani. Ekspertide sõnul on selle põhjuseks 44-protsendine nõudluse vähenemine Ladade vastu.

Üldine uute sõiduautode läbimüük Venemaal kahanes samal ajal 51 protsenti.

Varem on teatatud, et Venemaa valitsus kavatseb anda AvtoVAZile 54,8 miljardit rubla.

Esimese asjana püüab valitsus lahendada ära võlgade küsimuse, millele kulub 38 miljardit rubla. Ligi 12 miljardit rubla kulub investeerimisprogrammile, mis näeb ette automudelite uuendamist.

Ülejäänud 4,8 miljardit rubla läheks uute töökohtade loomisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles