Sotsiaalvõrgustike veebilehed vajavad hädaabinuppe

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook.
Facebook. Foto: SCANPIX

Suuremate sotsiaalvõrgustike veebilehed on sattunud kriitikatule alla, kuna nad ei tutvusta enda lehtedel kiusamise ja ahistamise ohvriks langenud laste jaoks mõeldud hädaabinuppu.


Jim Gamble Briti laste ekspluateerimise ja online-turvalisuse keskusest (Ceop) ütles, et ta ei näe ühtki legitiimset põhjust, miks veebiküljed nagu MySpace või Facebook pole seda nuppu kasutusele võtnud, vahendab

BBC

.

Inglismaal interneti seksuaalkuritarvitamise juhtumitega tegelev agentuur Ceop väidab, et nende teavitamisnuppu vajutatakse erinevatel lehekülgedel kuu jooksul 10 000 korda.

Nuppu vajutades on võimalik küsida nõu spetsialistilt. Peale selle saab sealt infot kohaliku politsei ning kümne teise lasteabi liini kohta.

«Lapsed saavad meiega ühendust võtta, kui nad kardavad kellegi teise kavatsuste pärast,» seletas Gamble.

«Facebooki kasutajate turvalisus on ettevõtte jaoks prioriteet number üks, mistõttu panustame kõige robustsemale turvasüsteemile, et toetada oma 300 miljonit kasutajat,» seletas Facebooki esindaja.

«Me teeme turvalise keskkonna loomiseks tihedalt koostööd politseiga üle maailma. Meie meeskonnas on spetsiaalselt väljaõpetatud inimesed, kes aitavad 70 eri keeles ööpäev läbi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles