WSJ: Hiina autotootja BAIC ostab osa Saabist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabi logo
Saabi logo Foto: AFP / Scanpix

Hiina autotööstus BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co) allkirjastas eellepingu Rootsi Saab Automobile mõne üksuse ostmiseks.


Allikas rääkis ajalehele The Wall Street Journal, et BAICi huvitub kahest mudelist (Saab 9-3 ja Saab 9-5) ja kõigest, mis on seotud nende sõidukite tootmisega.

Kuulduste järgi sõlmiti tehing sel nädalavahetusel Rootsis ja see annab Hiina firmale võimaluse kasutada Saabi tehnikat oma mudelite tootmisel. Tehingut finantseeritakse osaliselt Hiina riiklikest pankadest saadud laenuga.

Saabi emafirma General Motorsi pressiesindaja Michael Albano keeldus kommenteerimast GMi ja BAICi vahelisi läbirääkimisi. Meil on Saabi tuleviku üle pooleli läbirääkimisi mitme organisatsiooniga, selgitas ta.

Saabi pressiesindaja Eric Geers keeldus kommenteerimast WSJ uudist. Siin pole mitte midagi, mida saaks kinnitada ei Saabi ega BAICi poolt. Mul pole ainugi, kust need jutud on tulnud, rääkis Geers uudisteagentuurile TT.

Saab loodab, et firma pääseb tükeldamisest ja leidub ostja kogu ettevõttele.

BAIC on Hiina suuruselt viies autotootja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles