Proovisõit: rahulik kulgeja Volvo V70 Drive

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo V70 Drive.
Volvo V70 Drive. Foto: Autonet

Hiljuti Eestisse jõudnud Volvo ökonoomne mudel V70 Drive on tuntud headuses universaal, mis sobiks eelkõige rahuliku meelega sõitjale, selgus

Autonet.ee

proovisõidust.

V70 on hästi juhitav ja vaikne. Hea sõiduasendi leidmisega eriti probleeme pole, sest istmeid on võimalik mitmel moel reguleerida, sama kehtib ka rooli kohta.

Mahutavus on kiidusõnu väärt. Pagasi osas on tootja mõelnud ka suuremate esemete vedamisele. Juhul kui pagas on nii suur, et tagaluuk tuleb sõidu ajaks pooleldi lahti jätta, on kere külgedel gabariidituled, mis täidavad täiendavate piduritulede ülesannet. Parandamaks juhi vaadet tagumisest aknast, on klaasipind võimalikult suur.

Kui tulla Drive modifikatsiooni juurde, siis juhitavuse ja mugavuse poolest see tavalisest V70st suurt ei erine. Peamised erinevused hakkavad silma mootoriruumis, kuhu pakutakse valiku kõige lahjemat diislit: kui tavaliselt on kõige väiksema töömahuga kaheliitrised agregaadid, siis Drive`ile pakub Volvo ka 1,6-liitrist. Võimsust on sel 109 hobujõu, pöördemoment 240 Nm. Viimane näitaja ületab tegelikult kõige väiksema bensiinimootori oma. Sportauoks just ei kõlba, kuid rahulikuks kulgemiseks piisab.

Keskmiseks kütusekuluks pakutakse auto tehnilistes andmetes 4,5 liitrit saja kilometi kohta. See võib suvel ilusa ilmaga üsna reaalne olla, kuid talviselt külm ilm, lumesadu ja –vaalud maanteel ei kuulu tõenäoliselt nende ideaaltingimuste hulka, milles tootja sellise kütusekulu sai.

Mõned strateegilisemad andmed: pikkus 4823, laius 1907, kõrgus 1540 ning telgede vahe 2816 millimeetrit. Kliirens 151 ühikut, pöördediameeter 11,7 meetrit. Tühimass olenevalt modifikatsioonist 1567 kuni 1803 kilogrammi, täismass vastavalt 2180 kuni 2410 ühikut. Kütusepaagi maht 70 liitrit, seega paagitäiega suudaks auto maha sõita üle 1500 kilomeetri. Aerodünaamiline takistustegur 0,29.

Minimaalne pagasiruumi maht 555 liitrit, seda on võimalik suurendada 1600 liitrini. Autosse laaditavad esemed võivad olla kuni 1878 millimeetrit pikad.

Kokkuvõtteks võib öelda, et need, kellele ei lähe korda foori tagant esimesena minema sprintimine, võiksid Volvo Drive-seeria poole kiigata küll. On ju automaailm liikumas ökonoomsete sõiduvahendite suunas ja miks mitte vooluga kaasa minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles