Identiteedi näppamine ei osutunud kuriteoks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just sinna portaali saarlanna pilt üles pandi.
Just sinna portaali saarlanna pilt üles pandi. Foto: www.iha.ee

Oma kallima truuduse kontrollimiseks internetiportaali iha.ee võõra saarlanna pildi koos meelevaldsete andmetega üles riputanud neiu pääses kriminaalsüüdistusest, kuna ta ei tundunud inimest, kelle pildi ta üles pani.


Oma Saar kirjutas eelmise aasta lõpus juhtumist, kuidas saarlanna avastas oma foto internetiportaalis iha.ee koos andmetega, mis väitsid, et tema nimi on Annika (neiu nimi, mis ei ole Annika, on toimetusele teada - toim), teda erutavad jalanõud ja ta on biseksuaal.

Kannatanu palvel eemaldasid haldajad pildi portaalist ning natuke aega hiljem alustatud kriminaalmenetlus tuvastas, et pilt riputati üles mandrilt, ja tehti kindlaks ka fotot kuritarvitanud inimene.

Oma Saare andmetel pani pildi internetiportaali üles Kesk-Eestis elav noor naine, kes soovis veenduda, kas tema kallim suhtleb ka teiste tüdrukutega ja võtab ühendust fiktiivse kontoga, mille üle oli selle loojal kontroll.

Lehe andmetel ei tundnud kahtlustatu saarlannat, oli tema pildi võtnud internetist ega soovinud konkreetsele isikule halba - seega puudus kuriteo koosseis, sest ettevaatamatu identiteedivarguse eest karistusseadustik karistada ei luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles