Digi-tv vaatajad peavad Lõuna-Eestis tegema uue kanaliotsingu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna öösel hakkasid digilevi telesaatjad Lõuna-Eestis tööle uuel sagedusel, mistõttu tavaantenniga digitelevisiooni vaatavates kodudes tuleb teha uus kanaliotsing. 

Juhiseid kanaliotsingu tegemiseks saab seadme kasutusjuhendist või digilevi abitelefonilt 17101.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul puudutas sagedusemuutus Tartu-, Jõgeva-, Põlva-, Viljandi-, Valga- ning Võrumaal kuni 40 000 kodu.

«Tänu sagedusemuutusele said Lõuna-Eesti televaatajaid märksa tugevama digilevi signaali, kuna madalamad sagedused levivad maastikul paremini ning läbivad kergemini metsi ja muid takistusi,» sõnas ta.

Pihel lisas, et lähinädalatel on plaanis parandada Valgjärve telesaatja võimsust ning paigaldatakse mitmele poole uusi väikesaatjaid.

«Selle töö tulemusel muutub digilevi vastuvõtt Lõuna-Eestis oluliselt lihtsamaks, paraneb signaali kvaliteet ning kodumaised telekanalid jõuavad ka sinna, kus siiani oli probleeme analoogtelevisiooni vastuvõtuga,» lubas Pihel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles