Lugeja küsib: mis saab rehvivahetuses hoiustatud rehvidest firma pankroti korral?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehvid kuuluvad ka rehvitöökoja pankroti korral autoomanikule.
Rehvid kuuluvad ka rehvitöökoja pankroti korral autoomanikule. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Mis saab rehvivahetuses hoiustatud rehvidest firma pankroti korral? Mulle tundub, et palju on kahtlaseid töökodasid, mis pakuvad rehvide hoiustamist, kus aga rehvidega võib midagi juhtuda või võib firma endaga midagi juhtuda,» kirjutab lugeja.

Vastab rehviliidu juht Kaur Kuurme.

Pankrotiseaduse kohaselt moodustub pankroti väljakuulutamisega võlgniku varast pankrotivara. Siiski ei kuulu pankrotivara hulka esemed, mis kuuluvad kolmandale isikule. Seega, kui kuulutatakse välja klientidele kuuluvaid rehve hoiustava ettevõtja pankrot, siis ei kuulu pankrotivara hulka klientide rehvid, mida pankrotis ettevõtja juures lihtsalt hoiustatakse ning mis sellele ettevõtjale tegelikult ei kuulu.

Kui rehvide omanik nõuab talle kuuluvate rehvide väljaandmist, peab haldur rehvid tagastama, kusjuures haldur peab tagama rehvide säilimise kuni nende tagastamiseni. Kui haldur on juba võõrandanud rehvide omanikule tagastamisele kuulunud rehvid või kui rehvid ei ole säilinud, on isikul õigus saada rehvide eest rahalist hüvitist pankrotivara arvel eelisjärjekorras.

Praktilise soovitusena peaks rehve hoiustav klient kindlasti alles hoidma dokumendid, mis kinnitavad rehvide hoiustamist sellise ettevõtja juures. Silmas tuleb samuti pidada, et vara välistamist või hüvitist tuleb nõuda ühe aasta jooksul pankrotiteate ilmumisest arvates, kui aga nõudeõigus tekkis hiljem, siis ühe aasta jooksul selle tekkimisest arvates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles