Soovitusi talviseks autopesuks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakasega autot pestes on oluline, et kasutatakse talviseid pesuvahendeid.
Pakasega autot pestes on oluline, et kasutatakse talviseid pesuvahendeid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Olerexi arendusjuht Mairo Hirmo sõnul ei maksa talvel autopesust loobuda, sest autopesu edasilükkamine talvel sõidukile isegi halvemini kui suvel, kuna talvel kleepub linnatänavatel autole pigi ja prügi segu, mis on raskesti märgatav ja kahjustab auto pindmisi kihte ning värvkatet.

«Oleme märganud, et kliendid lükkavad autopesu edasi juba -10 kraadi puhul, kuid õigesti tegutsedes on siiski võimalik vältida uste ja teiste autoosade jäätumist ka kuni -20 kraadi juures,» ütles Olerexi arendusjuht Mairo Hirmo. Tema sõnul on  talvel autopesu sageduse üle otsustades ennekõike oluline hinnata oma sõiduharjumusi ja seda, kus ning kui tihti liigeldakse. «Kui sõidate vähe ja ainult kinnisõidetud valge lumega teedel, siis ei kogune autole soola ega metallipuru. Igapäevaselt tihedas linnaliikluses ja hooldatud tänavatel sõites on aga teie autole juba pärast mõnda sõitu kleepunud peenike pigipuru koos soolade ja muu prügiga,» selgitas  Hirmo.

Talvise autopesu puhul on hea meeles pidada järgmisi soovitusi:

·         Talvel tuleb enne pesulasse sisenemist eemaldada sõidukilt lumi ja jää, et tagada maksimaalne võimalik pesutulemus

·         Automaatpesula valikul kontrollige, kas nad kasutavad spetsiaalseid talviseid pesuvahendeid ja -programme

·         Peale pesu aitab jäätumist ära hoida uste tihendite kuivatamine ja katmine silikoonõliga

·         Uste lukkudesse peaks laskma lukuõli

·         Enne antenni paigaldamist tuleb kuivatada ka antenni pesa

·         Peale pesulast väljumist kontrollige pidureid, sest ka piduriketastel olev niiskus jäätub koheselt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles