Digipöörajad: mägede taga võib telepildiga muret olla

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul on enamik Eestist kvaliteetse leviga kaetud.
Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul on enamik Eestist kvaliteetse leviga kaetud. Foto: Liis Treimann

26 päeva pärast läheb Eesti üle digitelevisioonile ja kuigi enamik riigist on vajaliku leviga kaetud, on jäänud piirkondi, kus inimesed digipilti veel hästi ei näe.

Täna ETV hommikusaates «Terevisioon» esinenud digipöörde eestvedaja Jüri Pihel ja Levira esindaja Aivar Kender rääkisid, et digilevi probleemseid piirkondi on Eestis üksikuid.

Need kohad, kus elab rohkem kui üks inimene, on tänaseks kaetud, kinnitas Pihel.  

Kender lisas, et katmata piirkonda ei saa enam mõõta protsentides, vaid paslikum on rääkida promillidest. «Need paigad on väga konkreetse lokaalse loodusliku mõjuga seotud - kõrged metsad, mägede taga asumine.»

Üks taoliseid piirkondi on Hiiumaal Kõpus ja veel eile tuli selle kandi inimestelt mitu kaebust.

Piheli sõnul on seniste mõõtmiste järgi ka seal tegelikult signaal olemas ja probleem võib olla antennidega. Siiski tehakse lähipäevadel uus mõõtmine ja kui avastatakse viga, asuvad Levira inimesed tööle. Lahendust lubas Pihel juba enne 1. juulit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles