GM kutsub liiklussurmade tõttu tagasi veel 1,5 miljonit autot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Motorsi logo kompanii Detroidi peakorteri seinal.
General Motorsi logo kompanii Detroidi peakorteri seinal. Foto: Reuters / Scanpix

General Motors teatas, et kutsub lisaks veebruaris teatatud 1,6 miljonile autole tagasi veel 1,5 miljonit sõidukit. Ettevõtte tegevjuht Mary Barra tunnistas, et GM on jäänud erinevate probleemide lahendamisega selgelt hiljaks, hetkel seostatakse erinevate mudelite vigaste komponentidega 12 inimese surma, kirjutab Reuters.

«Midagi läks meie reageerimise protsessis valesti ning aset leidsid kohutavad asjad,» ütles Barra GMi töötajatele saadetud videoläkituses, lubades, et veateadete uurimises ning sõidukite tagasikutsumises tehakse suuri muudatusi.

Viimase kahe kuu jooksul on GM USAs ja muudel turgudel tagasi kutsunud rohkem kui 3,1 miljonit sõidukit. Kampaania algas veebruaris, toona kutsuti vigase süütelukusüsteemi tõttu tagasi 1,6 miljonit autot, praeguse 1,5 miljoni sõiduki puhul on olenevalt mudelist tegu vigaste õhkpatjade, pidurisüsteemide ja muude komponentidega.

General Motors on teatanud, et peab esimeses kvartalis tagasikutsumiste tõttu maha kandma 300 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles