Renault-Nissan näeb Krimmi kriisi kui «maanteemuhku»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Datsun on-Do eilsel esitlusel Venemaal. Standardvarustuses on-Do peaks maksma alla 400 000 rubla (8270 eurot).
Datsun on-Do eilsel esitlusel Venemaal. Standardvarustuses on-Do peaks maksma alla 400 000 rubla (8270 eurot). Foto: Reuters / Scanpix

Renault-Nissani tegevjuht Carlos Ghosn kinnitas, et jätkab vankumatult äriga Venemaal. Pinged Krimmi pärast peaksid tema nägemuses aja jooksul hajuma.

«Mina ei arva, et see geopoliitiline olukord kestma jääb,» vahendab Wall Street Journal Ghosni sõnu odavauto Datsun on-Do lansseerimise tseremoonial Venemaal. «[Venemaa] on igal juhul üks maailma suurimaid autorurge, [juhtugu] mis iganes, ja seega jätkuvalt tähtis.»

Vene majanduse stagnatsioon – mis on alates käesoleva aasta algusest vähendanud nõudlust uute autode järele – ning lääne sanktsioonid Krimmi annekteerimise pärast on Ghosni hinnangul vaid «maanteemuhud», mis riigi pikaajalist kasvupotentsiaali autoturuna märkimisväärselt ei mõjuta.

Renault-Nissan on pannud Vene kaardile suure panuse, kulutades üle miljardi dollari AvtoVAZi ostmisele ja nende nõukogude-aegsete tehaste uuendamisele.

Järgmise kolme aasta jooksul loodab Renault-Nissan müüa Venemaal 100 000 uut Datsunit aastas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles