Enne Facebook, siis hambapesu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambapesu.
Hambapesu. Foto: SCANPIX

Mitmeid eluvaldkondi mõjutanud sotsiaalmeedia võidukäik on muutnud ka inimeste igapäevaseid toimetusi ja nihutanud näiteks hommikuse hamba- ja näopesu hilisemale kellaajale.

Norra E24 vahendas, et esimese hommikuse toiminguna avavad Facebooki eelkõige noored ameeriklannad, kes on sotsmeediast ka kõige rohkem sõltuvad, selgus meediafirma NBC Universal tehtud küsitlusest.

Veidi üle kolmandiku 18-34-aastastest naistest tunnistas küsitluses, et nende esimene tegevus pärast ärkamist on oma netiprofiili vaatamine. Lisaks leidus neljandiku jagu ka neid noori naisi, kes avasid arvuti ja logisid oma Facebooki kontole sisse öösiti. Osa ei pidanud paljuks ka ööhämaruses teistele sõnumeid saata.

Taolistele harjumustele on üsna loogiline jätk, et 57 protsenti noorikutest eelistas teiste inimestega rääkida interneti vahendusel, mitte näost-näkku. Paljud neist tõid põhjuseks selle, et netis suheldes on nad enesekindlamad kui vahetult suheldes.

Vastassoo puhul tõi meediafirma märkimisväärse tulemusena välja selle, et pea neljandik 18-34-aastastest noortest meestest peab Faebooki sobivaks kohaks, kus oma armusuhteid lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles