NASA ja Microsoft toovad Marsi arvutikasutajale koju kätte

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsi põhivaade WorldWide Telescope’is.
Marsi põhivaade WorldWide Telescope’is. Foto: worldwidetelescope.org

NASA ja Microsofti uurimiskeskuse ühine veebipõhine teenus WorldWide Telescope võimaldab koduarvutist uurida päikesesüsteemi.

Näiteks saab kasutaja oma kodulaua tagant uurida Marsist tehtud kõrglahutusega ülesvõtteid ning kuulata NASA teadlaste selgitusi selle kohta, kas Marsil võib olla elu või elu tekkeks soodsaid tingimusi, vahendas Tartu Ülikooli teadusportaal Novaator.

«NASA poolt Marsilt kogutud ülesvõtted pandi kokku samakõrgusjoonte andmetega ning seejärel laotati ülesvõtted Punase planeedi pinnale. WorldWide Telescope’i kasutajad saavad suumida Marsi pinnast kuni pisidetailideni. Samas on võimalik saada aimu planeedi kanjonite sügavuses asuvatest kraatritest. Sisuliselt loob see mulje, et oled ise kohal,» rääkis Dan Fay Microsofti uurimiskeskusest.

Teenuse kasutamiseks tuleb veebiaadressilt Worldwidetelescope.org alla laadida WWT/Mars Experience, Macide kasutajad peavad leppima veebipõhise teenusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles