BBC’l ei õnnestunud blokeerida Stigi raamatut

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Top Gear.

BBC´l ei õnnestunud blokeerida populaarse telesaate Top Gear saladusliku testisõitja Stigi tegelikku identiteeti avaldava raamatu ilmumist.


BBC esindajad polnud rahul sellega, et kirjastuse HarperCollins vahendusel ilmub endise vormelipiloodi Ben Collinsi mälestusteraamat «The Man In The White Suit», milles väidetavalt kinnitatakse, et Collins on telesaate saladuslik testisõitja, teatab Whatcar.ee.

Kompanii advokaatide väitel rikuks raamatu ilmumine konfidentsiaalsusnõudeid. Top Gear’i ja Stig populaarsus seisnebki paljuski selles, et testisõitja identiteet pole avalikult teada.

Kohtu otsust naljaks pöörates kinnitas BBC Londoni saatekülaliseks olnud Top Gear’i saatejuht James May, et just tema on viimased seitse aastat olnud Stigi rollis ning et ta ei tunne kohtus otsust kuulanud meest, vihjates Collinsi viibimisele kohtusaalis.

Lisaks Collinsile on Top Gear’i saladusliku testisõitja rolli täitjana nimetatud Damon Hilli ja Michael Schumacherit.

Lõplikult peaksid spekulatsioonid Stig’i isiku üle lõppema 16. septembril, kui Ben Collinsi raamat jõuab vabamüügile.

Isegi juhul, kui leiab kinnitust fakt, et Collins oli Stigi rollis, jätkab saade tõenäoliselt oma testisõitja kasutamist, kuid tema ülesandeid täidab juba mõni teine vabatahtlik võidusõitja.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles