Eurokomisjon: netist elektroonika ostmine on nüüd turvalisem

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa tarbijakaitseametite tehtud ühiskontrolli järel on internetis elektroonikaga kauplevad veebipoed end parandanud ning edastavad tarbijatele rohkem asjakohast ja õiget infot.

Mullu tehtud ühiskontrolli tulemuste järgi vastas euronõuetele vaid 44 protsenti elektroonikat müünud internetipoodidest. Tõsisemad probleemid olid tarbijaõiguste kohta eksitava teabe edastamine, ebaõigete hindade esitamine ja kontaktandmete puudumine. Nüüd on nõuetega kooskõlas 84 protsenti veebilehtedest, vahendas Euroopa Komisjoni uudiskiri.

Euroopa Komisjoni tervise- ja tarbijaküsimuste voliniku John Dalli sõnul on ühiskontrollide eesmärk tagada ELi tarbijakaitsealaste õigusaktide rakendamise tõhusus ning tarbijale esitatud hindade ja muu teabe korrektsus. «Tulemused näitavad, et kontrollidest on kasu. Lisaks tarbijate usalduse kasvule aitavad need ka ausaid ettevõtjaid. Me kavatseme ühiseid täitevmeetmeid jätkata ja meil on juba järgmine sektor sihikul,» märkis Dalli.

Järgmiste sektorite all pidas Dalli silmas spordi- ja kultuuriürituste pileteid müüvaid veebilehti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles