Suhkrupatareiga potisoojendaja sai Electroluxi disainiauhinna

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India disaineri Peter Alwini seade The Snail ehk Tigu on väike masin, mille saab kinnitada poti, panni või kannu külge, et see siis soojaks ajada ja nii toit, kohvivesi vms valmis teha.
India disaineri Peter Alwini seade The Snail ehk Tigu on väike masin, mille saab kinnitada poti, panni või kannu külge, et see siis soojaks ajada ja nii toit, kohvivesi vms valmis teha. Foto: Electrolux

Electrolux andis oma tänavuse Design Lab konkursi võidu väikse potisoojendaja loojale Peter Alwinile Indiast.

Alwini loodud mikro-induktsiooniseade Snail ehk Tigu on väike masin, mille saab kinnitada poti, panni või kannu külge, et soojaks ajada ja toit või kohvivesi. Tigu töötab suhkrupatareiga, teatas Electrolux pressile.

India noormehe loodud seadmekontseptsioon valiti välja 1300 töö seast. Finaali jõudsid veel tööd Venemaalt, Iraanist, Prantsusmaalt, Rootsist, Austraaliast, Hiinast ja USA-st.

Konkursi teemaks oli The 2nd Space Age ehk Kodused lahendused piiratud ruumi jaoks. Teema taga seisab tõsiasi, et 2050. aastal elab maailmas üle üheksa miljardi inimese, neist 6,4 miljardit linnades. See on aga selge märk, et kodudesse jääb ruumi aina vähem ning praegused interjöörilahendused vajavad tõsist ümberhindamist. Nii püütigi leida kontseptsioone kodutehnika lahendustest piiratud ruumi jaoks.

Alwin saab kuueks kuuks praktikale Electroluxi globaalse disaini osakonda ja 5000 euro suuruse rahalise auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles