Uber pakub Nokiale Here eest kolme miljardit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardirakendus Here.
Kaardirakendus Here. Foto: here.com

Taksorevolutsionäär Uber pakub Nokiale kaardirakenduse Uber eest kolm miljardit USA dollarit, kirjutab New York Times siseallikatele viidates.

See on miljardi jagu rohkem kui see summa, mille Nokia kirjutas vargsi Here hinnasildile, kui andis mõnda aega tagasi mõista, et kaardirakendus on müüa.

Saksa autotootjad BMW, Audi ja Daimler, kes on Here n-ö kuldkliendid, on oma pakkumuse tugevdamiseks teinud konsortsiumi Hiina internetigigandi Baiduga.

Ajaleht kirjutab, et Nokial on laual veel kolmaski pakkumine, seni nimetamata erainvestorilt.

Väidetavalt kaalub Nokia pakkumisi mai lõpuni.

Soome konsultatsioonifirma Inderes teatel on Uberi kolme miljardi pakkumine «küündimatu».

«Meie arvates ei võta alla nelja miljardine hind piisavalt arvesse Here turupositsiooni, kasvuvõimalusi, tehnoloogiat ja ka tulevast kasumlikkust,» ütles Inderesi analüütik Mikael Rautanen Kauppalehtile.

«Praeguse kasvukiirusega autotööstuses on Here käive meie arvutuste kohaselt lähima 2-3 aasta pärast 400 miljonit eurot aastas. Kui pakkumised ei tõuese piisavale kõrgusele, on meie arvates Nokial parem oodata Here väärtuse kasvu,» ütles Rautanen.

Inderesi hinnangul oleks Saksa autofirmade ja Baidu kombinatsioon Herele väga hea omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles