Millises maailma linnas kasutatakse Uberit kõige rohkem?

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber laiendab hoogsalt oma tegevust.
Uber laiendab hoogsalt oma tegevust. Foto: Reuters/ScanPix

Transpordirakenduse Uber tegevjuhi Travis Kalanicki poolt investoritele saadetud kirjast selgub, et Uberi vahendusel tehtud reiside arvult kolm suurimat linna asuvad Hiinas, kirjutab Business Insider.

New Yorgist on möödunud Guangzhou, Hangzhou ja Chengdu linnad. Seejuures on märkimisväärne, et kahes viimatinimetatus on Uber tegutsenud vaid 9 kuud, samas kui New Yorgis on teenus juba 4 aastat vana.

Kalanicki kirjast selgub veel mõningaid huvitavaid fakte.

Uberi vahendusel toimub Hiinas miljon sõitu, ettevõte tegutseb 11 linnas, kuid plaanib käesoleval aastal laieneda veel vähemalt 50 linna, mille elanikkonna suuruseks on vähemalt miljon inimest.

Uber plaanib investeerida Hiinasse vähemalt miljard dollarit ning aasta lõpuks peaks Hiina turg kasvama ettevõtte jaoks USA turust suuremaks.

Selleks, et Hiinas laieneda, kogub transpordivahendusettevõte investoritelt lisavahendeid, investeerimisvoor algab ametlikult 22. juunil. Uber on varasemalt kogunud üle 5 miljardi dollari rahastust, seejuures 600 miljonit dollarit ka Hiina internetiettevõttelt Baidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles