Suri maailma suurima videomängude tootja Nintendo president

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satoru Iwata
Satoru Iwata Foto: Toru Hanai/REUTERS

Maailma suurima videomängude tootja Nintendo president Satoru Iwata suri laupäeval 55 aasta vanusena sapijuha kasvaja tagajärjel.

1959. aastal sündinud Iwata liitus Nintendo HAL laboratooriumiga 1980. aastate lõpul programmeerijana ning lõi kaasa selliste mängude nagu Balloon Fight ja EarthBound loomisel.  

2000. aastal sai temast korporatsiooni direktor ja juba kaks aastat hiljem Nintendo president, olles ühtlasi esimene sellel ametipostil, kel puudusid sugulassidemed asutaja Fusajiro Yamauchiga. Aastast 2013 oli ta ühtlasi Nintendo Ameerika üksuse juht, teatas Techncrunch.

Iwata oli tuntud selle poolest, et omas väga häid programmeerijaoskusi ja pani ka juhirollis olles ise arendajana käe külge näiteks mängude Smash Bros programmeerimisel.

Nintendo  tuntuim kaubamärk tänasel päeval on 2006. aastal turule tulnud ja ühtlasi kõigi aegade ühe kuu konsoolide müügirekordi löönud Wii. Nintendo on müügitulult jätkuvalt maailma suurim mängukonsoolide tootja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles