Häkkerid said ligi maailma suurimale kõrvalehüpete andmebaasile

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Madissoni veeb
Ashley Madissoni veeb Foto: Avil Life Media

Neil pärvil tabas halb uudis kõiki 37 miljonit inimest, kes on kasutanud abieluvälistele suhete loomise teenust pakkuva Ashley Madison veebikeskkonda, et oma elule veidi vürtsi lisada.

Nimelt väidab rühm häkkereid Techcrunchi teatel, et on saanud ligipääsu saidi andmebaasile ja muudele dokumentidele, kinnitab turvalisusekspert Brian Krebs. Täna kinnitas seda ka portaali omanikettevõte Avil Life Media – ALM – ise.  

Impact Team nime kandev häkkerite kamp on juba avalikustanud juhuslikke väljavõtteid ALM’i  andmebaasides olevatest inimestest ja nende postitustest. Asjatundjaile tundub, et ligi on saadud ka ALM-i ja selle töötajate kohta käivale informatsioonile, muu hulgas panga- ja palgainfole.

Häkkerid ähvardavad nüüd avaldada kogu kasutajate andmebaasi, kui maailma kurikuulsamaid afääriotsijate portaale Ashley Madison ei täida nende ainsat nõudmist – portaal sulgeda. Lisaks väidavad nad, et portaal on küll võtnud kasutajatelt 19 dollarit nende andmete täieliku kustutamise eest, kuid pole seda soovi tegelikult iial täitnud.

Foto: krebsonsecurity.com

ALM teatas täna, et kaasas maailma parimad IT-turvalisuse ettevõtted, et leevendada võimalikult palju rünnaku tagajärgi.

«Meie meeskond on edukalt kõrvaldanud avalikust veebist kõik selle juhtumiga seotud sissekanded ja meie kasutajate isikuanded,» kinnitas ettevõte.

Alles käesoleva aasta mais said häkkerid ligi Adult Friend Finder’i andmebaasile ja avaldasid selle täismahus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles