Halb uudis Ferrari omanikele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Ferrari on hädas vigaste turvapatjadega.
Ka Ferrari on hädas vigaste turvapatjadega. Foto: SCANPIX

Itaalia sportautode tootja Ferrari on sunnitud tagasi kutsuma 2600 sõidukit, kuna seal on kasutatud Jaapani kompanii Takata defektseteks osutunud  õhkpatju.

Ferrari esindaja sõnul osutus probleemseks õhkpadja sisemuses kasutatav detail, selliseid õhkpatju paigaldati u 2600 autole, kirjutab Local.

USA riiklik maanteeohutuse amet teatas reedel, et Põhja-Ameerikas tuleb tagasi kutsuda ligi 800 sõidukit. Autode juhipoolne külgturvapadi ei ole väidetavalt õigesti kokku pandud ning seetõttu padja avanedes suur oht viga saada. Ferrari sportautotootja sõnul ei ole praegune sõidukite tagasikutsumine seotud Takata firma toodangu varasemate tagasikutsumistega. Takata firma defektsete turvapatjade tõttu on üle maailma väidetavalt hukkunud kaheksa ja viga saanud 100 inimest.

Maailma kümme suuremat autotootjat, sh General Motors, Honda ja BMW kutsuvad USAs tagasi 34 miljonit autot, et asendada vigaseid õhkpatju. See on USA ajaloos suurim tagasikutsumisaktsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles