Autotöökodades käib kibe rehvivahetus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad rehvid.
Vanad rehvid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates tänasest kuni järgmise aasta märtsi lõpuni tohib kasutada naastrehve, kuid Tallinna kommunaalamet soovitab linnaliiklejatel kasutada lamellrehve.

Et vältida õnnetusi, soovitavad asjatundjad varakult suverehvid talverehvide vastu välja vahetada, vahendas Reporter.ee videolõik.

Autojuht ei pea aga muretsema vanade rehvide pärast – need saab kas rehvivahetustöökotta jätta või ise üles otsida punkt, kuhu saab kasutatud rehvid ära anda.

Üheks suurimaks kohaks on Harjumaal Tallinna prügimägi.

«Eestis kehtiva seaduse järgi on kõikidel tarbijatel õigus rehvid tasuta ära anda. Selleks peaks iga rehvide maaletooja looma võimaluse ja edastama vastava info oma müügikohas. Kokku on üle Eesti võimalik rehve ära anda ligi 140 kohas,» rääkis rehviliidu tegevjuht Kaur Kuurme.

«Tallinna piirkonnas saab rehve ära anda umbes 10-15 kohas. Kas on siis rehvitöökojad, kes iseseisvalt seadust täidavad või Kuusakoski kogumispunktid ning jäätmejaamad, kus on võimalik rehve tasuta ära anda,» sõnas Kuurme.

Rehvivahetus töökodades aga käib juba tihe töö. Oktoobrikuu on täpselt poole peale jõudnud ning miinuskraadid on samuti end näitamas.

Talverehvide kasutamine on Eestis kohustuslik 1. detsembrist, kuid juba praegu on mõistlik rehvivahetustöö ette võtta.

«Kõige olulisem on rehvid võimalikult vara ja õigeaegselt ära vahetada. Libeda peale suverehviga sattuda on kõige hullem asi üldse,» rääkis ProRehv juhataja Margus Murakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles