Maailma nutiliider Samsung kaotas taas turgu

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi peakorter Seoulis
Samsungi peakorter Seoulis Foto: Ahn Young-joon/AP

Värske globaalne nutitelefonide turu statistika kohaselt müüdi  teises kvartalis 337 miljonit nutitelefoni ning telefonitootjate tippude seas on ainus langeja Samsung.

Arenevate turgude tugeva kasvu toel oli see läbi ajaloo suuruselt teine nii suure müüginumbriga kvartal, jäädes alla vaid möödunud aasta samale perioodile, mil müüdi 375 miljonit telefoni, teatab Statista.

Kõige suuremad tõusjad on statistika kohaselt jätkuvalt Hiina nutiseadmete tootjad Huawei ja Xiaomi – ja seda nii kodu- kui välisturgudel. Nende kohad turuosade tabelis on jõudnud juba kolmandale ja neljandale kohale. Samas kui turuliidrist Korea ettevõtte Samsungi müük oli surve all mõlemal pool piiri.

Samsungi probleemidel on kaks peamist põhjust: tippseadmete osas teeb ilma iPhone ning odavtelefonide turul Hiina tootjad. Nii juhtuski, et Samsung on TOPP 5 seas ainus, kelle turuosa  vähenemise numbrit näitas, kukkumine oli 24,8 protsendilt 21,7 protsenile.

Infographic: The State of the Global Smartphone Market | Statista

You will find more statistics at

Statista
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles