Skype'i endine osanik investeeris Motorolasse miljard dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motorola
Motorola Foto: SCANPIX

Investeerimisfirma Silver Lake investeeris raadiosaatjate ja -seadmete tootjasse Motorola Solutions miljard dollarit, kirjutab New York Times.

Kui praegu teenib Motorola raha põhiliselt raadiosaatjate müügilt päästeteenistustele, siis Silver Lake'i rahasüsti abil loodetakse arendada välja laiem päästekommunikatsiooniplatvorm.

Investeering börsifirmasse tehti Silver Lake'ist laenuna, mille saab muundada Motorola aktsiateks. Lisaks liituvad kaks finantsettevõtte tippjuhti Egon Dourban ja Greg Mondre Motorola nõukoguga.

Motorola jagunes 2009. aastal aktivistist investori Carl Icahni survel kaheks ettevõtteks. Muust ärist lahutati telefoniüksus, mis paar aastat hiljem müüdi Google'ile 12,5 miljardi dollari eest.

Silver Lake on seotud ka Eesti start-up-eduloo Skype'iga. Nimelt ostis investeerimisfirma eBaylt 2009. aastal koos Andreessen Horowitzi ja Kanada pensionifondiga 1,9 miljardi dollari eest 65 protsenti Skype'ist. Kaks aastat hiljem ostis Microsoft suhtlusteenuse 8,5 miljardi dollariga kõigilt osanikelt välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles