Eesti põllumajandusidu valiti Euroopa tähelepanuväärsemate sekka

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VitalFields'i mobiilirakendus.
VitalFields'i mobiilirakendus. Foto: VitalFields

Euroopa tehnoloogiaarendusele keskendunud väljaanne  tech.eu valis põllumajandusäpi loonud Eesti idufima VitalFields kümne tähelepanu väärivama hulka omasuguste seas

TOP 10 hulka pääses väga erinevaid põllumajandusega tegelevaid start-up ettevõtteid – alates putukate ja loomade jälgimist võimaldava pilvelahendusega ja lõpetades linnafarmidega, teatab tech.eu.

Viimaste prognooside kohaselt kasvab nõudlus toidu järele aastaks 2050 kahekordseks ning see on olnud ka impulsiks tootlikkust kasvatavate uute tehnoloogiate leiutamisele. Idufirmad pakuvad põllumeestele igapäevase tegevuse haldamise vahendeid, diagnostikasüsteeme ja isegi e-kaubanduse rakendusi.

Ainuüksi möödunud aastal said põllumajandustehnoloogiat loovad ettevõtted investeeringutena üle 2,36 miljardi dollari.

Agritechi idude edetabelis toob väljaanne eestlaste VitalFieldsi ära esimesena. 2011. aastal asutatud iduettevõte pakub põldude pabermajanaduse lõpetamiseks nutikat tarkvara ning kaasas selle aasta mais 1,2 miljonit dollarit investeeringuid. Süsteem jälgib muu hulgas ilmennustusi ja  saagi valmimise faase ning ennustab taimehaiguste ohte. Lisaks pakub rakendus elektroonilist põlluraamatu teenust.

Loe VitalFieldi ja saadud investeeringu kohta lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles