Apple´i ja Alphabeti tippjuhid investeerisid dušiotsikutetootjasse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nebia
Nebia Foto: SCANPIX

Apple´i tegevjuht Tim Cook ja Alphabeti nõukogu esimees Eric Schmidt on raha paigutanud vett säästvate dušiotsikute tootjasse Nebia, kirjutab New York Times.

Nebia on loonud dušiotsikud, mis peaks veekulu vähendama kuni 70 protsenti. Kui keskmine dušš kulutab umbes 20 gallonit (76 liitrit) vett, siis Nebia abil peaks see vähenema kuue gallonini (23 liitrini). Nimelt kasutab ettevõte oma otsikus tehnoloogiat, mille abil muudetakse vesi piisakesteks ning selle tulemusena väheneb drastiliselt dušist voolava kasutu vee hulk, mis kehaga otseselt kokku ei puutu.

Lisaks Cookile ja Schmidtile on oma toetust uudsele tootele üles näidanud ka Airbnb kaasasutaja Joe Gebbia ning idufirmade fondi Y Combinator president Sam Altman.

Hetkel on Nebial ühisrahastusplatvormis Kickstarter tootmise rahastamiseks käimas 100 000 dollari kogumise kampaania. Esimese päevaga koguti sellest juba 66 000 dollarit ning praeguseks on selleks summaks juba 270 000 dollarit.

Revolutsioonilise dušisegistiga saab tutvuda Nebia Kickstarteri videos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles