Parim kasutatud maastur: Land Rover Discovery

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Whatcar.

Whatcari hinnangul on selle aasta parim kasutatud maastur Land Rover Discovery  2,7 TDV6 (2007).


Vähemalt kolmesada tuhandet krooni pruugitud auto eest välja käies ootate sõidukilt kahtlemata üsna palju, kuid Discovery võimetes te pettuma ei pea.

Tegu on kolme autoga ühes kestas. Ta suudab olla nii esinduslik reisiauto, seitsmeistmeline mahtuniversaal kui ka võimekas maastikuauto. Just hinna, võimekuse ja prestiižikuse õnnestunud sulam tõstis Disco sel aastal pjedestaali kõrgeimale astmele.

Whatcari lemmik, SE-mudel, on õhkvedrustusega, mis silub nii maanteekonarused kui linnatänavate löökaugud, hoiab autokere kallet ohjes ning parandab teelpüsivust suurel kiirusel.

See teeb Discovery aukartustäratavatest mõõtmetest ja massist hoolimata üllatavalt vilkaks. Samuti sobib auto suurepäraselt pikamaasõitudeks – reisijad on teemürast väga hästi isoleeritud.

Ja et kapotil ilutseb Land Roveri embleem, võib kindel olla, et Discovery sõidab küntud põllul sama kindlalt kui supermarketi parklas.

Seitse sõitjat mahuvad masinasse mugavalt istuma ning kellelgi ei teki seejuures ahistatuse tunnet.

Kaks kõige tagumist istet saab põrandasse uputada, kui neid vaja ei peaks olema – tekkiv pakiruum on muljetavaldav. Kui mulje polnud veel küllalt tugev, saate alla klappida ka keskmise istmerea, mis annab korraliku kaubiku mõõtu 2558-liitrise lastiruumi.

Whatcari arvates on SE-varustustase just see õige. Oma raha eest saate nahkpolstri, navigaatori ja CD-vaheti. Vägagi soovitatakse automaatkäigukasti, kuigi see auto hinda mõnevõrra tõstab.

Discovery pidamise ainsaks puuduseks on üpris kõrged ülalpidamiskulud. Ametlikult nõuab diiselmootor 100 kilomeetrile ligi 10 liitrit kütust, päriselus aga kulutab omajagu rohkem.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles