HTC koondab 15 protsenti oma töötajatest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC One M8
HTC One M8 Foto: SCANPIX

Raskustes Taiwani nutitelefonide tootja HTC teatas, et koondab umbkaudu 2250 töötajat ehk 15 protsenti kogu töötajaskonnast, soovides selle sammuga vähendada ettevõtte kulusid 35 protsenti, kirjutab Business Insider.

Kunagise nutitelefonide turu tipptegija HTC käsi on viimastel aastatel käinud üha kehvemini, kuna väheneva kasvuga tippklassi telefonide segmendis ei suudeta enam sammu pidada pikaaegsete turuliidrite Apple´i ja Samsungiga ning kesk- ja odavklassis peab ettevõte lisaks traditsioonilistele rivaalidele LG-le ja Sonyle maadlema ka mitmete hiljuti tippu murdnud Hiina tootjate nagu Xiaomi, Huawei ja Lenovoga.

HTC telefonide müük on nelja aastaga langenud 75 protsenti, seejuures müüb ettevõte oma telefone kahjumiga. Konkurents telefonide globaalsel turul on kasvanud nii kõrgeks, et näiteks LG teenib iga seadme müügilt keskmiselt ainult 1,2 dollarisenti.

HTC käive oli eelmises kvartalis vaid 1,07 miljardit dollarit ehk pea kaks korda väiksem kui ettevõte oli varasemalt ametlikult prognoosinud. Kahjumi suuruseks oli 166 miljonit dollarit. HTC oli eelmises kvartalis sunnitud seisvate laojääkide tõttu maha kandma pea 100 miljonit dollarit.

HTC turuhind liikus peale kvartalitulemuste avalikustamist allapoole 1,5 miljardi dollari piiri. 1,5 miljardit dollarit aga oli ettevõttel veel juunikuu lõpu seisuga vaba raha, mis tähendab, et hetkel ei leia investorid, et HTC bränd, tehased ja muud varad omaks mingitki väärtust.

Vaid neli aastat tagasi oli ettevõtte turuväärtuseks aga lausa 28,5 miljardit dollarit.

Käesoleva kvartali käibeks prognoosib ettevõte vaid 600 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles