Rivaalidest sõpradeks: Apple toetab nüüd ametlikult Windows 10 platvormi Mac'idel

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft
Microsoft Foto: PICHI CHUANG/REUTERS

Microsofti igas mõttes suurim konkurent Apple asus täna öösel ametlikult toetama Windows’i platvormi oma Mac-arvutitel.

Microsoftil on iseenesest tohutu hulk partnereid, mis toodavad arvuteid just selle operatsioonisüsteemi tarvis – Dell, Lenovo, HP, Acer ja paljud teised. Nüüd uuendas ka Apple oma arvutite käivitamisteenust nimega Boot Camp, mis annab võimaluse käivitada Inteli-põhised Mac-arvutid ka Windows’iga.

Täpsemalt andis Apple välja teenuse Boot Camp 6, millega on kaasas hulk uuendatud draivereid just W10 sujuvaks käivitamiseks. Alles seejärel saavad kasutajad installida oma arvutisse ka W10-e.

Boot Camp 6 on toetatud kõiki pärast 2012. aastat toodetud iMac, MacBook Air, MacBook Pro ja Mac Mini mudeleid. Lisaks W10-le toetab teenus ka W 8.1 versiooni. Tähele tasub panna seda, et Boot Camp 6 toetab vaid 64-bitist Windows 10-t, selle vastu saab operatsioonisüsteemi välja vahetada igaüks, kellel on hetkel oma Mac’is 32-bitine Windows’i versioon.

Boot Camp toetab hetkel järgmisi Mac’i teenuseid: USB 3; USB Type-C on the MacBook); Thunderbolt; sisseehitatud SD või SDXC kaardipesat; sisseehitatud või USB-l olev Apple SuperDrive, Apple’i klaviatuur ja hiir.

Microsoft sai juulis samuti hakkama huvitava sammuga, kui tuli oma uue telefonirakendusega välja esmalt iOS’i aga mitte enda Windows Phone telefonidele. Uus lahendus nimega Microsoft Send on uudne ja põnev: see seob omavahel vana hea klassikalise Outlooki meilivahetuse ja kaasaegse messengeri vestluse teenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles