Maailmas müüdi viimase kolme kuuga juba 330 miljonit mobiili

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüüpiline vaatepilt kõigis maailma kaubanduskeskustes
Tüüpiline vaatepilt kõigis maailma kaubanduskeskustes Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP

Maailmas müüdi käesoleva aasta teises kvartalis 330 miljonit mobiiltelefoni, mis tähendab aastast 13,5-protsendist - ehk ühtlasi viimaste aastaste väikseimat - kasvu.

Kõige suurem on uuringufirma nõudlus odavamate 3G ja 4G telefonide järele ning suurima kasvuga piirkonnad on arenev Aasia-Vaikse ookeani (va Hiina) turg, Ida-Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika, vahendab NDTV Gadgets Gartneri uuringutulemusi.

Hiinas seevastu nutitelefonide müük aastatagusega võrreldes langes esimest korda, vähenedes neli protsenti. Põhjuseks turu küllastatus ning seadmete esmaostjate arvu vähenemine. Hiina on ühtlasi maailma suurima nutitelefonide müügiarvuga riik maailmas, moodustades teises kvartalis 30 protsenti üleilmsest turust.

Samsung müüs teises kvartalis 72,1 miljonit telefoni (turuosa 21,9 %), Apple 48,1 miljonit (14,6) ja Huawei 25,8 miljonit (7,8).  Järgnesid Lenovo (Motorola) ja Xiaomi.

Samsung on aastaga seadmete müügis kaotanud 4,3 protsenti, Huawei näitab samas kasvunumbriks 46,3 protsenti. iPhone’ide müük on kasvanud aastaga 36 protsenti.

Operatsiooniüsteemide absoluutne liider on jätkuvalt Android 82,2-protsendise turuosaga, järgnevad iOS 14,6 protsendi ja Windows 2,5 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles