Huawei palkab Soomes endisi Nokia töötajaid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei mobiiltelefon.
Huawei mobiiltelefon. Foto: GREG BAKER / AFP

Hiina võrguseadmete ja mobiilide tootja Huawei on Helsingis asuvasse arenduskeskusse palganud juba sadakond töötajat, enamik neist Nokia taustaga insenerid, vahendas Soome rahvusringhääling YLE.

Huawei mobiilidivisjoni Kesk- ja Ida-Euroopa ning Skandinaavia turgude juht Yanmin Wang rääkis YLEle, et Soome on Hiinas tuntud kui Nokia kodumaa ja kõik teavad hästi, et juhtmevaba tehnoloogia pärineb Soomest. Nimel Nokia on Hiinas endiselt maagiline kõla ja Huawei otsibki Soomest just mobiilide-alast oskusteavet.

Maailma suuruselt kolmas mobiilitootja Huawei on teatanud, et kavatseb oma Euroopa arendusmeeskonda kasvatada kokku 5000 inimese võrra. YLE uudistele ütles Wang, et ettevõte tahab suurendada oma arendustegevust ka Soomes.

Ehkki lõviosa Huawei käibest tuleb endiselt võrguseadmetest, kasvab mobiilide osakaal pidevalt, märkis Wang. «Tänavu ootame, et juba 30 protsenti käibest tuleb ärist lõppkasutaja seadmetega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles