Verivärskeid Eesti iduideid: tipiäpist oma internetiühenduse müümiseni

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekomi start-up inkubaator VUNK
Telekomi start-up inkubaator VUNK Foto: Internet

Läinud nädalavahetusel peeti Tallinnas VUNK Garage48 arendusnädalavahetus, kus tuli lauale kümneid verivärskeid ja üsna huvitavaid tehnoloogiaideid.

Telekomi 10 000 eurosele investeeringule edasi kandideerivaid meeskondi sai kokku seitse, üldse oli ideid laual 24. Mõnest ideest veidi lähemalt:

Need2Park

Rakenduse Need2Park eesmärk on vahendada eramaa omanike parkimislahendusi ja aidata autojuhtidel leida sobivaid alternatiive tänaval parkimisele. Need2Park läbipaistava ärimudeliga teenusepakett on suunatud eramaa omanikele ning hõlmab kõike teenusega seotut, alates jooksvatest kuludest ja halduskuludest. Rakendus lubab parkla omanikul kasutada paindlikku hinnastust, mis omakorda võimaldab teenida suuremat kasumit. Igapäevaste parkijate jaoks on see samuti mugav lahendus, kuna mobiilirakenduse abil saab parkimiskoha leida ja broneerida ning parkimise eest ka tasuda.

MarinaAhoy

Marina Ahoy on kõikidele seadmetele sobiv platvorm, mis ühendab meresõitjaid ja sadamaid. Lahendus võimaldab sadamal jälgida reaalajas liiklust ja samas oma teenuseid hallata. Jahikaptenid saavad aga luua ühenduse sadama ökosüsteemiga ja kasutada soovitud teenuseid. Sadama juhtimine on ajamahukas töö, lisaks on sadamad sageli väikesed ning nende ressursid piiratud. Sadamateenuste mugavus aitab kaasa meresõitjate ja lõbusõidulaevade korduvkülastustele ning see omakorda suureneb sadamateenuste müüki. Rakendus kaotab registreerimisvormi täitmise vajaduse sadamasse sisenemisel. Kliendid saavad valida, kui kauaks nad sadamasse jääda soovivad, valida sadama teenuseid, mida nad kasutada soovivad ja tellida ka lisateenuseid alates sauna kasutamisest kuni jäätmevee puhastamiseni. Teenuste eest saab tasuda ühe klikiga.

AirsofTracker

AirsofTracker on platvorm Airsoft kogukonnale, mis aitab mängujuhtidel luua põnevate stsenaariumitega mänge, vastu võtta mängudele registreerimisi ja makseid, pakkuda mängijatele lisavõimalusi ja hallata tervet mänguprotsessi tahvel- või tavalise arvuti kaudu. Mängijad saavad liituda kaasahaaravate mängudega, näha mängu ajal kõike kaardil, suhelda mängu ajal mängujuhi või teiste mängijatega, jälgida mängu ajal stsenaariumi eesmärke ning kasutades uusi võimalusi nautida mängu veelgi enam.

FeelingStream

Rahulolevad kliendid. Väiksem kliendivoolavus. Suurem kasum. FeelingStream on internetipõhine kliendikogemuse platvorm, mis võimaldab kaardistada rahulolevad ja rahulolematud kliendid niisama lihtsalt kui Google Analytics näitab ettevõtte veebilehe külastatavust. Ärimudeli eesmärk on aidata ettevõtetel suurendada klientide rahulolu, sest rahulolev klient on kasumlikum ja lojaalsem ning soovitab ettevõtet ka teistele.

RebelRoam

RebelRoam on täisteenusena toimiv WiFi pääsupunkt tellimusvedusid teostavatele ettevõtetele. Lahendus muudab piiriülese WiFi teenuse haldamise lihtsaks, kaotades vajaduse WiFi teenust pidevalt hallata. Eesti üks suurimaid tellimusvedusid teostav bussifirma Hansabuss on valmis RebelRoami pärast pilootprojekti edukat läbimist kasutusele võtma.

Connecty

Connecty on teenus, mille abil saab teenida raha oma internetiühendust jagades. Samuti võimaldab Connecty inimesel kasutada kuumaksuvaba internetiühendust ja maksta vaid selle mahu eest, mida ta ka tegelikult kasutab.

Tippy

Tippy abil saad oma mobiiliga jätta ettekandjale jootraha, kui sul sularaha kaasas ei ole.

Septembri lõpus toimub uus valimine, mille käigus selekteeritakse välja kaks meeskonda, kellega algab igapäevane mentorlusprogramm, et ideest saaks laienev ja iseseisev äri. Lisaks saab kumbki meeskond 10 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles