Volkswagen saab uue nõukogu esimehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Dietrich Pötsch
Hans Dietrich Pötsch Foto: SCANPIX

Volkswagen kavatseb uueks nõukogu esimeheks nimetada ettevõtte senise finantsjuhi Hans Dietrich Pötschi, kirjutab Reuters ettevõttega seotud anonüümsetele allikatele toetudes.

Pötschist saab kevadel ettevõtte nõukogust juhtimist puudutavate lahkhelide tõttu lahkunud perekondade Porsche ja Piëch patriarhi Ferdinand Piëchi asemik.

Volkswageni nõukogus lahvatas tüli aprillis, mil Ferdinand Piëch avaldas meedias umbusaldust kontserni juhile Martin Winterkornile, kelle ta ise oma ajal tõi Audist ettevõtet juhtima. Kuna ülejäänud nõukogu avaldas Winterkorni jätkamisele toetust, teatas Piëch peale lühikest võimuvõitlust enda lüüasaamisest ning lahkus ettevõttest usalduse puudumise tõttu.

Martin Winterkorn on Volkswageni tegevjuht alates 2007. aastast, tema käe all on grupp kasvanud 12 brändist koosnevaks monstrumiks, kus saab palka kokku umbes 600 000 töötajat – enam kui ükskõik millisel konkurendil. Eelmisel aastal müüs grupp kokku 10,14 miljonit sõidukit, jäädes selle arvuga maha vaid Toyotast. Iga päev väljub kontserni 118 tehasest 40 600 sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles