Maailm on Apple'i uudistoodete ootuses

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Graham Civic Auditorium San Franciscos on Apple'i suurürituse ootel
Bill Graham Civic Auditorium San Franciscos on Apple'i suurürituse ootel Foto: Eric Risberg/AP

San Francisco Bill Grahami keskus on valmisolekus number üks mõne tunni pärast algavaks tehnoloogiahiiu Apple selle-aastaseks suuründmuseks, kus tulevad esitlemisele värskeimaid uudistooted ja -teenused.

1. Uus iPhone 6S

iPhone on Apple'i vaieldamatult edukaim toode ja suuruselt järgmise numbri on mudelid saanud üle aasta, vahepealsetel aastatel on mudelite välimused jäänud suhteliselt samaks, kuid kiiremaks ja paremaks on muutunud nende sisu ja numbri järele on tekkinud täht S. Kuna eelmisel aastal nägi maailma mudelit numbriga 6, siis nüüd oodatakse mudelit 6S. Oleme juba varem mitmel korral kirjutanud, et peamise uuendusena peaks telefonil olema nüüd funktsionaalsus force touch, mis reageerib vajutuse tugevusele. Lisaks kiirem protsessor, uuendatud kaamera, 4K kvaliteedis video tegemine ning kergem ja tugevam alumiiniumist korpus.

Rahvas sisenes Apple'i suurüritusele (Reuters)
Rahvas sisenes Apple'i suurüritusele (Reuters) Foto: Beck Diefenbach/REUTERS

2. Apple TV uuendused

Uus Apple TV peaks ootuste kohaselt saama märgatavamalt parema puldi, uuel tasemel häältuvastusfunktsiooni Siri ning sarnaselt uute telefonidega ja tahvlitega operatsioonisüsteemi iOS9. Apple loodab asuda pakkuma tõsist konkurentsi tavapärastele kaabeltelevisiooni teenuse pakkujatele ning pole välistatud, et teenusele lisandub ka videomängude funktsionaalsus.

3. Uus iPad Pro

Kuulujutud räägivad, et 10-tollise iPadi ja 7-tollise iPad Mini järglaseks saab iPad Pro diagonaaliga 13 tolli. Stiililt peaks uus seade olema sportlik ning peamiseks uuenduseks kahe rakenduse kõrvuti käitamise võimalus seadme ekraanil.

Foto: Eric Risberg/AP

4. Apple News

Apple on oma uudisteteenuste väljatöötamise kavast juba varakult teada andnud ning pole välistatud, et just täna saab teenus avalikuks. Apple'i ambitsioon on suur ja sihiks kogu konkreetse inimese huvidest lähtuva uudistevoo pakkumine oma rakendusest vajaduseta kuskile mujale lisa minna otsima.

5. Targem Siri

Kogu tänane sündmus kannab nime Hey Siri, give us a hint. Seega võib eeldada, et Siri teenus ei uuene mitte ainult AppleTV teenuses ja häälkäskluste ja -nõustamise teenus saab olema peateemaks kõigi täna tutvustatavate teenuste puhul. Sealhulgas muidugi asjade internet – kodus tulede süütamisest pesumasina käivitamiseni. Juhitavatest koduseadmetest tuleb täna kindlasti palju juttu.

Foto: Eric Risberg/AP

Väiksemaid uudiseid tuleb kahtlematult veelgi, olgu selleks kasvõi uut värvi Apple Watchid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles