Ilusaimad autod: Mercedes-Benz SLS AMG ja BMW 5

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala alguses tehti teatavaks maineka Saksamaa Disainiauhind 2011 50 võitjat, mille seas oli ka kaks autotööstusest pärit «disaineritööd», kirjutab Whatcar.ee.


Kuldauhinnaga pärjati Mercedes-Benz SLS AMG, mis on legendaarse Mercedes-Benz 300 SL tänapäevane versioon.

Põneva, kuid samas minimalistliku disainiga sportauto disaini puhul toodi esile tema eelkäijalt pärit ülespoole avanevad tiibuksi, mis annavad autole ainulaadse karisma. MB SLS AMG valisid ilusaimaks autoks ka Saksa ajakirja Auto Bild lugejad ligi 30 erinevast riigist.

Hõbeauhinnaga pärjati uue BMW 5. seeria sedaanversioon, mille disaini puhul tõsteti esiplaanile nii tema  terviklikkust kui ka mitmekülgsust: kaugelt vaadates mõjub ta rahuliku ja elegantsena, lähemalt aga sportliku ja dünaamilisena.

Alates 1969. aastast välja antava maineka Saksamaa disainiauhinna, ehk Designpreis Deutschland, võitjate sekka autotööstustel väga sageli asja ei ole.

Näiteks 2009. aastal ei mahtunud 50 võitja hulka ühtegi autot, möödunud aastal sai kuldpreemia ainsana Audi A5 Coupe.

Küll aga olid kolm aastat järjest (2007, 2008 ja 2009) võidukad BMW mootorrattad. Samuti tunnistati tänavu kuldauhinna vääriliseks BMW aastatagune esinemine Frankfurdi autonäitusel ja sealse ekspositsiooni kineetiline disainikontseptsioon.

Pidulik auhinnatseremoonia toimub 11. veebruaril 2011 Frankfurdis, Rahvusvahelise Kaubandusnäituse raames.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles