Vinüülplaatide müük kasvas maailmas esimesel poolaastal 52 protsenti

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinüülplaat
Vinüülplaat Foto: SCANPIX

Veel kümmekond aastat tagasi varjusurmas olnud muusikaformaadi tagasitulek on jätkuvalt võimas – selle aasta esimesel poolel kasvas vinüülplaatide müük maailmas mulluse tulemusega võrreldes 52 protsenti, kirjutab Business Insider RCIAA andmetele toetudes.

See tähendab, et füüsilistel kandjatel muusika müügist moodustab vinüül juba peaaegu kolmandiku. Füüsilisi muusikakandjaid müüdi maailmas RCIAA hinnangu järgi esimesel poolaastal 748 miljoni dollari eest ning vinüül andis sellesse 222 miljoni dollarini küündinud panuse. Võrdluseks – CD plaatide müük kukkus esimesel poolaastal eelmise aasta tulemusega võrreldes pea kolmandiku võrra.

Maailma muusikatööstust domineerivad siiski digitaalsed standardid – ainuüksi striimimiskanalite kogukäive ulatus esimese kuue kuu jooksul üle miljardi dollari. Seejuures on huvitavaks faktiks, et suurema osa teenivad striimimisteenuste tootjad maksvatelt klientidelt, mitte reklaamimüügilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles