Idufirmad tõid riigikassasse poole aastaga 11,7 miljonit eurot

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirma arendamine nõuab selget plaani.
Idufirma arendamine nõuab selget plaani. Foto: PantherMedia

Eesti idufirmade tugiüksuse Startup Estonia andmetel annavad idufirmad täna tööd 2154 inimesele ning viimase poole aasta jooksul on neilt laekunud tööjõumaksudena riigikassasse 11,7 miljonit eurot.

«Täna on meil 404 start-up’i, nende hulgas nii varajases stardifaasis kui kiire globaalse kasvuni jõudnud ettevõtteid. Kuid me näeme, et Eestis on potentsiaali veel enamaks, kui suudaksime pakkuda idufirmadele terviklikku ja toimivat arengukeskkonda,» ütles Startup Estonia juht Mari Vavulski.

Tema hinnangul on idufirmadel oma osa eestlaste ettevõtlikkuse ja innovaatilisuse kasvuss, lisaks meelitavad nad Eestisse välisinvestoreid ja –investeeringuid ning kasvatavad eestlaste oskust müüa rahvusvahelisel tasandil konkurentsivõimelisi tooteid ja teenuseid.

80 protsenti kõikide Eesti idufirmade töötajatest elab ja töötab Eestis.

Startup Estonia algatatud kaheksasse programmi kandideeris esimese tegevusaasta jooksul 188 idufirmat, kellest võeti programmidesse vastu 98 ja edukalt läbis need 71. Programmides osalenud idufirmad kaasasid aasta jooksul 1,9 miljoni eurot kapitali. Rahvusvahelistesse kiirenditesse liikus programmidest neli startupi: Sorry as a Service, Deltabid, Results on Air ja Deekit.

Startup Estonia  on Eesti Arengufondi juures tegutsev Eesti idufirmade tugiüksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles