Samsungi unistus: aasta lõpuks müüme miljon tahvelarvutit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galaxy Tab.
Galaxy Tab. Foto: SCANPIX.

Maailma suuruselt teine mobiiltelefonide valmistaja Samsung Electronics prognoosib, et müüb selle aasta lõpuks üle miljoni vastvalminud tahvelarvuti Galaxy Tab.


Et Apple’i mõjuvõimule jõudsalt kasvavas «tahvlite» segmendis võimsalt vastu astuda, hakatakse vidinat peatselt pakkuma mitmes eri mõõdus.

Kuna Apple'i iPadi on saatnud niivõrd vapustav edu – esimese kolme kuuga müüdi neid maha lausa 3,3 miljonit tükki – tegelevad tahvlitega nüüd nii Research in Motion, Cisco, Lenovo, Hewlett-Packard, LG Electronics kui ZTE ja teisedki.

Samas on Samsungi Galaxy Tab, mis kasutab Google’i Android opsüsteemi ja on iPadist väiksema ekraaniga, viimasele ainsaks tõsiseltvõetavaks väljakutsujaks.

Eile hakati Galaxy Tabi müüma ka kodus Lõuna-Koreas. Mõnedes Euroopa ja Kagu-Aasia maades algas müük juba oktoobri keskel.

Galaxyl on seitsmetolline ekraan ja ta kaalub 380 grammi. Võrdluseks: iPadi ekraan on 9,7-tolline, kaal 730 grammi.

«Me oleme veendunud, et müüme tänavu üle 1 miljoni, kuna tarbijate tagasiside Euroopas ja Aasias on olnud üsna hea,» ütles Samsungi mobiilide divisjoni president Shin Jong-kyun.

«Erinevates suurustes tahvelarvutitega tulevad tuleval aastal lagedale mitmed firmad. Et saada turuliidriks, valmistame me erinevaid tahvelarvuteid, mille ekraanid varieeruvad 7 tollist kuni 10 tollini – ja tuleb isegi suuremaid.»

Korealase sõnad kõlasid pärast Apple’i pealiku Steve Jobsi salvavaid märkusi iPadi konkurentide aadressil.

Jobs ütles nimelt oktoobrikuus, et seitsmetollised tahvlid «sünnivad surnuna», kuna nii väike ekraan ei sobivat kõrgkvaliteetsete rakenduste jaoks.

Vastavalt uuringufirma Strategy Analyticsi andmetele on Apple'i käes 95 protsenti tahvelarvutite turust, viimases kvartalis müüdi 4,2 miljonit iPadi.

Gartner prognoosib, et aastal 2011. tahvelarvutite müük enam kui kahekordistub. Tänavu müüakse neid eeldatavasti 19,5 miljonit.
 

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles