Eesti sai võimsa interneti välisühenduse

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linxtelecomi andmesidekeskus
Linxtelecomi andmesidekeskus Foto: Linxtelecom

Eestile teiste seas interneti välisühendust pakkuv Hollandi ettevõte Linxtelecom uuendas oluliselt kolme Läänemere-äärset linna ühendavat andmeside infrastruktuuri, mille läbilaskevõimeks on nüüdsest 4 terabitti sekundis.

Täpsemalt vahetati välja merepõhjas olevate kaablite otstes olevad võrguseadmed, seda koostöös uue põlvkonna optilise võrgu seadmeid pakkuva USA-Prantsusmaa ettevõttega Ekinops. Uued süsteemid on tänasest töökorras ning ühendavad senisest 30 korda kiirema andmesidega Tallinna, Stockholmi ja Helsingit, teatavad ettevõtted.

Uued võrguseadmed võimaldavad Linxtelecomil pakkuda klientidele tunduvalt suuremat ribalaiust oma 40 kanali kaudu, mille igaühe läbilaskevõimsuseks on 100 gigabitti sekundis.

Linxtelecom otsustas oma olemasolevad välisühenduse võrguseadmed välja vahetada, et pakkuda klientidele laias valikus ja suurema läbilaskevõimega multiprotokolli teenuseid, nagu näiteks 10G and 100G Ethernet, STM64 ning 8G ja 10G Fibre Channel. Ekinopsi pakutud lahendus ei nõua regeneraatorite olemasolu vahejaamades ja võimaldab katta kuni 220-kilomeetriseid lõikusid jamade vahel.

Linxtelecom Estonia OÜ müügijuht Ardo Huul ütles, et ettevõte soovib jätkuvalt olla Läänemere regiooni üks kvaliteetsemaid teenusepakkujaid ning seetõttu on vaja käia ajaga kaasas ning pidevalt oma võrguinfrastruktuuri investeerida.

«Kui eelmisel aastal omandasime laialdaselt tunnustatud ISO27001 andmeturbe sertifikaadi, siis selle aasta eesmärk on tõsta meie rahvusvaheline andmeside võrk uuele tasemele. Eesti ja ka kogu Baltikumi seisukohalt on antud merealused kaablid väga tähtsad, sest pakuvad nii äriklientidele kui ka riigiasutustele kiireid ja töökindlaid andmesideühendusi Põhjamaadega,» ütles Huul Postimehele.

Linxtelecom ühendab oma kaablitega 14 riiki Euroopas ja Läänemere piirkonnas, sealhulgas Venemaal, Poolas, Gruusias ja Kasahstanis. Ettevõte asutati 2000. aastal ning on Eesti Telekomi ja EENeti kõrval üks Eestile interneti välisühenduse pakkujatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles