Arvutispetsialist: ID-kaart ei ole väga turvaline

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart ja kaardilugeja.
ID-kaart ja kaardilugeja. Foto: Egert Kamenik.

Arvutispetsialist ja raadiosaate «Digitund» üks juhte Mart Parve ei pea ID-kaarti enese tuvastamiseks kõige turvalisemaks vahendiks ja soovitab selle alternatiivina kasutada mobiil-IDd.

Parve rääkis «Ringvaatele» antud intervjuus, et ID-kaardiga seotud rakendusi on müstiliselt palju ja võimalused on lugematud, kuid ei saa öelda, et need on olemas tänu ID-kaardile, vahendas ERR Uudised.

«ID-kaart on lihtsalt üks vahend, millega end tuvastatakse, ja praegu ka mitte kõige tugevam ega turvalisem vahend. Isiklikult soovitaksin kasutada mobiil-IDd selle alternatiivina, mis on väga turvaline teenus, kus ei ole tarvis arvutisse mingit tarkvara paigaldada ja ta on igatpidi arusaadav ja mugav,» lausus Parve.

Tema sõnul võivad veebisaitide pidajad saada teada inimese isikuandmeid ja neid kurjalt kasutada, osa turbeinimesi ja juriste peab seda turvaauguks ja osa mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles