Volkswageni tegevjuht kirjutas skandaali tõttu Eesti ministritele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Porsche, praegune kogu Volkswageni grupi tegevjuht Matthias Müller Shanghai autonäitusel.
Endine Porsche, praegune kogu Volkswageni grupi tegevjuht Matthias Müller Shanghai autonäitusel. Foto: volkswagenag.com

Volkswagen katab heitmeskandaaliga seotud kulud, kinnitas septembris autotootja ametisse asunud tegevjuht Matthias Müller majandus- ja taristuminister Kristen Michalile ning rahandusminister Sven Sesterile saadetud kirjas.

Ta kirjutas, et kokku on heitmeskandaalist mõjutatud 800 000 raudruuna – nii Volkwagenit, Audit, Seati kui Škodat. Nende autode puhul võib suurem CO2 kogus mõjutada määratud või alles määratavate maksude kogust.

«Teema keerukuse tõttu ei ole võimalik kindlalt hinnata CO2 väärtuste vahesid,» tunnistas Müller. Ent kontsern plaanib heitgaaside kogused tegelikkusega vastavusse viia nii ruttu, kui võimalik. Volkswagen on olnud ühenduses erinevate ametivõimudega ning informeerib neid uutest CO2 väärtustest niipea, kui võimalik. «Volkswagen garanteerib, et potentsiaalsed lisamaksud tasub Volkswagen Group,» kirjutas tegevjuht. Ta palus, et riik ei määraks veel tasumisele kuuluvaid makse autotootja kliendile, vaid kohe Volkswagenile.

Ta kinnitas, et autode turvalisus sellest pettusest kannatada pole saanud. Paari päeva jooksul luuakse ka erinevates keeltes töötavad klienditeenindused, mis on saadaval ööpäevaringselt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles