Amazoni juhi varandus on tänavu suurenenud 30 miljardi dollari võrra

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Internetikaubamaja Amazon asutaja ja juhi Jeff Bezose varanduse väärtus on peale ettevõtte aktsiate järsku tõusu kasvanud 59,3 miljardile dollarile, mis teeb temast maailma rikkuselt neljanda inimese, kirjutab Bloomberg.

Bezose poolt 1994. aastal asutatud Amazoni aktsia hind on tänavu tänu oodatust suuremale kasumlikkusele ning ettevõtte edule pilvetehnoloogiaäris kallinenud lausa 113 protsenti. See on kahekordistanud ka tema varanduse hinnangulist väärtust. Käesoleval aastal on Bezose varandus suurenenud lausa 29,6 miljardit dollarit ehk ta on absoluutnumbri poolest tänavu kõige enam oma varandust suurendanud inimene maailmas.

Bloombergi miljardäride tabelis on Amazoni juht viiendale positsioonile kukutanud Mehhiko telekomimagnaadi Carlos Slim Helu, kelle varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 57,2 miljardit dollarit. Esikolmikusse murdmiseks on 51aastasel Bezosel aga siiski vaja rahateenimisel konkurentidest veel mõne miljardi dollari võrra edukam olla. Tänase seisuga on maailma rikkaim inimene Microsofti asutaja Bill Gates 85 miljardi dollariga, teisel kohal asub Zara rõivaketi asutaja Amancio Ortega 74,4 miljardi dollariga ning kolmandat positsiooni hoiab legendaarne investor Warren Buffett 63,4 miljardi dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles