Video: Anonymous kuulutas ISISele enneolematu sõja

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Anonymous'e sõjakuulutusest
Kaader Anonymous'e sõjakuulutusest Foto: The Telegraph

Kurikuulus rahvusvaheline häkkerite rühmitus Anonymous kuulutas terroriorganisatsioonile ISIS Pariisis reedel toime pandud rünnakute tõttu enneolematult laiaulatusliku sõja.

Anonymous postitas sõda kuulutava video veebi arvatavalt juba ööl vastu laupäeva. «Te peaksite teadma, et me leiame teid ja ei lase minna,» seisab The Telegraphi vahendatud rühmituse pöördumises.

Teadet ette kandev mees kannab Guy Fawkes’i maski ning edastab oma sõnumi prantsuse keeles.

«Käivitame teie vastu läbi aegade suurima operatsiooni.  Oodake massiivseid küberrünnakuid. Sõda on välja kuulutatud. Olge valmis,» räägib rühmituse liige.  «Prantsuse inimesed on tugevamad kui teie ja me tuleme sellest jõledusest välja veelgi tugevamana.»

Videot ei ole hetkeseisuga välja pandud veel Anonymouse YouTube’i põhilisele kanalile. Küll aga on oma pöördumised sinna keskkonda välja pannud organisatsiooni Itaalia haru ning Prantsusmaa haru liikmed.
 

Anonymous'i edusamme sõjas ISISe vastu saab jälgida Twitteris hashtagi #OPParis abil.

Pariisis sai reede õhtul mitmes tulistamises ja jalgpallistaadioni Stade de France juures kõmatanud plahvatustes surma vähemalt 129 inimest ja vigastada 352 inimest. Pariisi terrorirünnakute eest võttis laupäeva päeval vastutuse end Islamiriigiks nimetav sunniitlik äärmusrühmitus.

Vaata pöördumist allolevas videos:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles