Hiina ettevõte loodab hiigelinvesteeringuga tõusta maailma kolmandaks protsessoritootjaks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp Pekingis.
Hiina lipp Pekingis. Foto: GREG BAKER/AFP

Hiina tehnoloogiaettevõte Tsinghua Group plaanib lähema viie aasta jooksul investeerida kasvu 47 miljardit dollarit, lootes selle abil tõusta maailma suurimate protsessoritootjate hulka, kirjutab Reuters.

Tsinghua ülikooli omanduses oleva suurfirma nõukogu esimehe Zhao Weiguo sõnul on ettevõte antud teemal läbi rääkimas ühe USA protsessoritööstuses tegutseva suurtootjaga. Ta ei soovinud võimaliku tehingu täpseid üksikasju ega teise osapoole nime avalikustada, kuid välistas siiski suurosaluse ostmise, kuna see ilmselt ei saaks USA konkurentsiameti heakskiitu.

Hetkel on maailma suurim protsessoritootja Intel, mille turuväärtuseks on 151 miljardit dollarit. Teisel kohal on Lõuna-Korea Samsung ning kolmandal kohal Qualcomm.

Eelmisel aastal oli Inteli protsessoritootmise käive 50 miljardit dollarit ehk samas suurusjärgus Tsinghua plaanitava mitme aasta peale plaanitud investeeringuga.

Hiina suurettevõte on viimastel aastatel omandanud osalusi mitmetes samas sektoris tegutsevates ettevõtetes nagu Western Digital ja Powertech Technology, kulutades selleks pea 10 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles