Postimees Hiinas: Huawei lubab tõusta aastaga maailma suurimaks

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvaväravad on Dongguani mobiilitehases see koht, kust edasi ei pääse ei telefoni, kaamera ega diktofoniga.
Turvaväravad on Dongguani mobiilitehases see koht, kust edasi ei pääse ei telefoni, kaamera ega diktofoniga. Foto: Aivar Pau

Viimastel andmetel turuosalt maailma kolmandaks mobiilitootjaks kasvanud Hiina tehnoloogiagigant Huawei ei kavatse ambitsioonides grammigi järele anda ja plaanib lähima aasta jooksul saada maailma suurimaks.

Huawei jätab selliste sõnavõttudega tehnoloogiaettevõtete seas vägagi avatud mulje. Ja avatus ei väljendu vaid sõnades – firma on koguni nii avatud, et teisel pool maakera elav Postimehe ajakirjanik lastakse sisse oma muidu üpris salapärasesse Dongguani tehastesse, lubatakse tal piiluda Shenzhenis asuvatesse telefonide katsetamise inkubaatoritesse, lastakse tal rääkida ka kõige madalama taseme komplekteerijatega. Tundub, et hiinlased on avastanud võtme lääne inimese mõttemaailma uste avamiseks.

«Meie edu valem on lõppkasutaja tegevus – kas ta ostab meie toote. Toode on kogu äri võti. Toode on see, millesse me investeerima iga päev, iga kuu ja iga aasta,» ütles Huawei mobiilitootmise valdkonna president Kevin Ho Shanghais möödunud neljapäeval peetud vestluse käigus. «Teiseks on muidugi olulised meie edasimüüjad, vahendajad – ainult koos nendega saabub meie võit. Kolmandaks loomulikult turundus, mille eelarvet me sel aastal võrreldes eelmisega näiteks kahekordistasime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles