Eesti ettevõte võitis USA-s maineka rahvusvahelise innovatsiooniauhinna

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ettevõte Sardina Systems kuulutati täna öösel USA-s Austinis toimunud International Data Corporationi (IDC) aastakonverentsi innovatsiooniauhinna laureaadiks.

Täpsemalt on tegemist tunnustusega, mille nimetus eesti keeles võiks kõlada kõrgjõudlusega andmetöötlusvaldkonna innovatsiooniauhind ning originaalis HPC Innovation Excellence Award. HPC omakorda on lühend väljendile high performance computing.

«Tegemist pole just kõige niruma tunnustusega, mida võimalik saada,» ütles ettevõtte kaasasutaja ja juhatuse liige Kristjan Sikk juhtunu kommentaariks Postimehele.

Juba üheksandat korda välja antud auhinna laureaate oli sel aastal kokku kolm: lisaks Sardina Systems'ile veel USA päritolu Argonne National Laboratory ja Korea Institute of Science and Technology Information.

«Sardina Systems on saavutanud selget edu kõrgjõudlusega andmetöötlusmeetodite (HPC) niisugusel rakendamisel, mis võimaldab oluliselt parandada äriinvesteeringute tootlust (ROI) ning panustab inseneriteaduse arengusse. Sardina Systems on maailma esirinnas näitamaks pilvepõhise kõrgjõudlusega andmetöötlusvaldkonna uusi võimalusi,» ütles IDC asepresident Bob Sorensen auhinda üle andes.

Sardina Systems on 2014. aastal asutatud rahvusvaheliste juurtega Eesti äriühing, mis arendab superefektiivseid pilvehaldusplatvorme (cloud management platforms).

Tema põhitooteks on Sardina FishOS - platvorm, mis ühendab avatud-lähtekoodilise OpenStack pilveoperatsioonisüsteemi (cloud operating system) Sardina FishDirector haldustarkvaraga, pakkudes seeläbi andmetöötluskeskustele (data centres) superefektiivseid pilvetaristu halduslahendusi (cloud infrastructure management solutions).

Allikas: IDC

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles