Video: e-paberiga tossude välimus muutub käigult

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ShiftWear
ShiftWear Foto: Indiegogo

Kui plaanisite endale hankida kõikvõimalikes seltskondades säramiseks erinevaid jalanõusid, siis peagi on tekkimas võimalus veidi raha kokku hoida  - investeeringuidon kogutamas projekti jaoks, mille tulemuseks on käigult muudetava välimusega tossud.

Ameerika idufirma ShiftWear on parasjagu kogumas ühisrahastust loomas jalanõud, mille küljed on varustatud e-paberiga ja mille välimus on muudetav mobiilirakendusest sobiva lahenduse valimisega.

Kusjuures vahetada ei saa ainult jalanõude värvi ja neil kuvatavaid pilte – võimalik on kuvada ka animatsioone. Jalanõud on seejuures masinpestavad ning staatiliste piltide kasutamisel ei tarbi need sisuliselt üldse elektrit. Liikuvate piltide puhul võivad jalanõud saada endale walk-to-charge tehnoloogia, mis laadib neid kõndimisel tekkiva energia abil.

Idee autoriks on David Coelho nimeline härrasmees, kes alustas projekti 25 000 dollarilise algkapitali kogumisega keskkonnas Idiegogo. Lahenduse lõplikuks väljatöötamiseks vajab ta veel 250 000 dollarit. Igaüks, kes annetab 150 dollarit, saab endale ühe paari lihtsaima lahendusega ShifWeare.

Allikad: Engadget, Indiegogo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles